Bastiaan Feringa
Fractievolger

Bastiaan Feringa is fractievolger van de VVD Nijmegen.

'In Nijmegen ben ik sinds 2015 fractievolger. De eerste tijd heb ik allerlei onderwerpen gedaan, maar nu ben ik woordvoerder voor Financiën, Burgerzaken, Cultuur & Sport. Deze thema’s sluiten goed aan bij mijn baan. Als Workforce Management Consultant ben ik dagelijks bezig met de inzet van mensen op de klantenservice en de budgetten die daarmee samen gaan.

Voor de fractie ben ik daarnaast de penningmeester. Dat betekent alle rekeningen en facturen verzamelen om vervolgens in mijn excel-sheets bij te houden. Dit vind ik stiekem erg leuk om te doen. Ook voor de campagne ben ik de penningmeester. Campagne voeren kost meer dan je denkt, dus donaties zijn meer dan welkom!

Ik snap goed dat je iets meer over mij wil weten voordat je op me stemt. Een korte biografie: in 1987 ben ik geboren in Groningen. Daar ben ik opgegroeid in een klein dorpje. Na het gymnasium ben ik naar de officiersopleiding van de Marine gegaan, om vervolgens toch bouwkunde te gaan studeren in Eindhoven. In totaal woon ik al meer dan 10 jaar in Nijmegen. Eerst in Tolhuis, later in het centrum, Haterse Hei en inmiddels in de wijk Oosterhout.

Ik zet me in voor de gemeentepolitiek omdat het leuk en belangrijk is om te doen, meedoen is makkelijker dan je denkt.'

Wijkvertegenwoordiging

Lent, Oosterhout, Ressen en Grote Boel.