spotlight-image

Geef Joris Ivensplein een make-over

Geef Joris Ivensplein een make-over

De Nijmeegse VVD wil het Joris Ivensplein een make-over geven. Het Nijmeegse plein staat bekend als overlastplein: er wordt veel rondgehangen 's avonds met muziek uit geparkeerde auto's en de buurt klaagt over drugsdealers, ook vinden en geweldsincidenten plaats. Een van de trekpleisters is de horeca-aangelegenheid op het plein. Omdat de vergunningen niet op orde waren is deze horeca nu gesloten, De Gelderlander schrijft op 1 novemver 2022 dat de horeca mogelijk gesloten blijft.

Make-over

Het sluiten van de horeca biedt het Joris Ivensplein een nieuwe kans. De Nijmeegse VVD stelt voor om het plein een echte make-over te geven en er een parkachtige sfeer te creëren. Fractievoorzitter Maarten Bakker: "We denken aan het doortrekken van Kronenburgerpark over het nu nog grauwe plein. Op de huidige plek van de horeca-kiosk kunnen dan een twee- of drielaags woningen komen, met op de begane grond frisse daghoreca of een restaurant. Een park met horeca draagt bij aan een veilige prettige omgeving. Bovendien vermindert het hittestress en houdt het water vast, iets waar in het centrum van Nijmegen echt behoefte aan is. Bovendien draagt de herontwikkeling dan weer een steentje bij aan het oplossen van de woningnood."

Plan voor de woningbouw

De VVD opperde het herontwikkelen van het Joris Ivensplein al in maart, als onderdeel van een plan om de woningnood. De huidige ontwikkelingen rondom de horeca schijnen een nieuw licht op de zaak, daarom zal de VVD het onderwerp opnieuw op de agenda zetten.

Dit bericht wordt aangevuld met de vragen die de VVD aan het college van Burgemeester en Wethouder gaat stellen.

Publicatiedatum: 1 november 2022