spotlight-image

Het moet afgelopen zijn met het racecircuit rond de Vlaamsegas

Het moet afgelopen zijn met het racecircuit rond de Vlaamsegas

Het moet snel afgelopen zijn met het racecircuit rond de Vlaamsegas. Rondscheurende auto’s en motoren, straatdealers die uren rondjes rijden en onveilige situaties voor fietsers en voetgangers zijn aan de orde van de dag. De Nijmeegse VVD krijgt deze klachten regelmatig te horen van zowel bewoners als de lokale ondernemersvereniging.

Het is hoog tijd dat er eindelijk een oplossing komt voor de overlast. Namens de VVD Nijmegen hebben raadslid Nick de Graaf en fractievolger Dennis Walraven een plan geschreven om de overlast aan te pakken. Door de plaatsing van een fysieke road barrier aan het begin van de Tweede Walstraat wordt het illegale drugsrondje onderbroken. Ook kunnen hierdoor voertuigen die niets te zoeken hebben in de straat worden tegengehouden. De road barrier moet de straat tussen 20:00 uur en 06:00 uur afsluiten. Met behulp van een slimme camera kunnen omwonenden en winkeliers wel de straat in.

De Nijmeegse VVD heeft ook aandacht voor de geluidsoverlast in de straat. Te hard optrekkende voertuigen of voertuigen met te harde muziek moeten aangepakt worden naar Rotterdams voorbeeld. Door microfoons op te hangen in de straat die het lawaai registreren, kunnen voertuigen die een bepaalde drempelwaarde overschrijden worden geflitst en beboet. Hoewel de wetgeving deze manier van bekeuren nog niet toelaat, zou de Nijmeegse VVD graag zien dat Nijmegen een pilot gaat draaien.

Ook de veiligheid van voetgangers en fietsers moet verbeterd worden. Hoewel de straat sinds 2018 een fietsstraat is, zijn veel bestuurders daar niet van op de hoogte. De Nijmeegse VVD ziet graag plantenbakken of fietsvriendelijke drempels waarmee de snelheid kan worden teruggebracht en de veiligheid verhoogd. 

 

 

Publicatiedatum: 2 september 2020