spotlight-image

Stop met Grondfest

Stop met Grondfest

Nijmegen moet stoppen met de subsidie aan Grondfest. De vervanger van het democratiefestival kreeg dit jaar 600.000 euro subsidie, maar trok net als zijn voorganger nauwelijks bezoekers: nog geen 6500 tickets werden verkocht.

De VVD is altijd kritisch op door de overheid gefinancierde feestjes. Eerder waren de Nijmeegse liberalen al tegen het 4 miljoen kostende European Green Capital en het 1 miljoen kostende Democratiefestival. Fractievoorzitter Maarten Bakker: "Als je als overheid zo'n subsidie geeft, dan moeten de Nijmegenaren er zelf ook iets aan hebben. Denk aan volle hotels en een vollopende binnenstad waar toeristen winkelen en op het terras zitten. Net als Green Capital en het Democratiefestival is Grondfest een prestigeprojectje van mensen uit het stadhuis. Daar hebben we als VVD niks mee."

Bij de evaluatie van Grondfest zal de VVD vragen om te stoppen met dit soort projecten. Ook gaat de VVD de plannen van de GroenLinks, D66 en de Stadspartij om in 2033 Europese cultuurhoofdstad te worden kritisch tegen het licht houden. Bakker: "We willen niet weer dat er miljoenen Nijmeegs belastinggeld aan een bobo-feestje wordt uitgegeven. Het mag alleen doorgaan als de stad er écht iets aan heeft".

Publicatiedatum: 4 oktober 2022