spotlight-image

Handhaven geluidsoverlast werkt beter dan parkeergeld verhogen

daniel-salcius-WNplsU9RhDs-unsplash

Het is een bekend geluid voor velen in Nijmegen: de overlast van knallende uitlaten en ronkende motoren van optrekkende auto's en motoren. Op de molenweg, in de ringstraten, bij de waalkade en het Ivensplein en in de waterstraat is het 's avonds en in het weekend vaak raak. De VVD Nijmegen maakt zich sterk voor de inwoners die hier last van hebben en dringt er bij het college op aan om de 'aso's' aan te pakken die deze overlast veroorzaken. Samen met de Stadspartij zijn er vragen gesteld of er geluidsflitspalen of andere controles kunnen komen.

Al 2 jaar overlast

"We hebben al in 2021 de klok geluid over dit groeiende probleem," vertelt Maarten Bakker, fractievoorzitter van de VVD Nijmegen. "En terwijl steden als Rotterdam en Amsterdam voortvarend aan de slag zijn gegaan met innovatieve oplossingen, zien we in Nijmegen voornamelijk afwachtend beleid. Het is onbegrijpelijk dat het college denkt dat een oplossing zoals het verhogen van parkeergeld effectief zou zijn. Dat is gewoon pestgedrag en een schijnoplossing, daar gelooft de VVD niet in"

Handhaven én preventie

Het kan en moet anders. Kijkend naar de actieve houding van andere steden vraagt de VVD zich hardop af: "Waarom kunnen we in Nijmegen niet ook een actief en effectief beleid voeren? Ga in ieder geval aan de slag, want met nietsdoen bereik je niets"

De kern van onze boodschap is duidelijk: handhaven en preventie gaan hand in hand. Alleen met preventie bereik je niet het gewenste resultaat. Daadwerkelijke handhaving, met behulp van bijvoorbeeld de Geluid Informatie Displays (GID’s) en meer BOA's of politie op straat, is essentieel. De VVD hoopt op een positieve reactie van het college en zal anders het onderwerp op de raadsagenda zetten.

Meepraten?

We staan voor een stad waar inwoners zich prettig en ongestoord voelen. De tijd van afwachten en toekijken is voorbij. De VVD pleit voor daadkracht en actie. Sluit jij je bij ons aan? Samen maken we Nijmegen stiller en aangenamer voor iedereen! Wil je meer weten of meepraten over dit onderwerp? Neem contact op via het contactformulier of via de mail: fractie@vvd.nijmegen.nl. Zeker als je ook overlast ervaart: we zijn benieuwd waar dat is en kijken graag mee hoe we je kunnen helpen. We horen graag jouw mening!