Schermafbeelding 2023-09-08 135103

Komt de Dorpensingel er eindelijk?

Schermafbeelding 2023-09-08 134718

Komt de Dorpensingel er eindelijk?

Zeker weten! Als het aan de Nijmeegse VVD ligt in ieder geval. Deze maand gaan we namelijk eindelijk stemmen over het definitieve plan voor de Dorpensingel. Voor de inwoners van Lent en Noord is dit een zeer bekend term, maar voor eenieder die nog minder bekend is, geeft de gele lijn op onderstaande afbeelding van de gemeente een heldere weergave.

Al jarenlang maakt de Nijmeegse VVD zich hard voor de Dorpensingel. Daarom zijn wij zeer verheugd dat deze er na al die jaren eindelijk gaat komen. Momenteel ligt er namelijk geen goede, directe verbinding van Bemmel naar de A325, met als gevolg dat iedereen van en naar Bemmel over de Vossenpelsstraat moet; met alle verkeersproblematiek van dien. Fractiespecialist Mobiliteit Dennis Walraven: ‘’Het heeft even geduurd, maar nu komt de Dorpensingel er eindelijk en dat is goed nieuws. Dit gaat heel erg veel verkeersdruk wegnemen uit Lent. De Nijmeegse VVD gaat absoluut akkoord met dit plan. We hebben nog wel één aanpassing die we gaan indienen en dat is dat de maximum snelheid gewoon 80 km/h wordt.’’

Maximum snelheid

De Nijmeegse VVD gaat overigens wel één aanpassing aan het plan voorstellen, namelijk dat de maximum snelheid niet op 50 km/h, maar op 80 km/h wordt gesteld. Wij zijn het volledig eens met het standpunt van de politie dat een maximum snelheid van 50 km/h hier niet gewenst is en dat 80 km/h veiliger is en beter voor de doorstroom.