spotlight-image

Aankondiging fractievoorzitter Inge van Dijk

Aankondiging fractievoorzitter Inge van Dijk

In 2009 schreef ik een mail aan de toenmalige VVD-fractie in Nijmegen: “Ik ben Inge van Dijk en ik wil mij graag inzetten voor de VVD in Nijmegen”. Ik werd ontvangen op het stadhuis voor een gesprek en kreeg als tip mee om eerst trainingen te gaan volgen bij de Haya van Somerenstichting, het opleidingsinstituut van de VVD. En dat deed ik. Ik reisde het hele land af en volgde trainingen in onder andere Den Bosch, Zwolle en Roermond. In 2012 werd ik gevraagd om bij de fractie actief te worden in mijn geliefde Nijmegen.

Ik heb er geen moment spijt van gehad. Volgend jaar na de verkiezingen ga ik, na 10 jaar politiek actief te zijn geweest waarvan 8 jaar als raadslid en tevens fractievoorzitter, afscheid nemen van het raadswerk in Nijmegen. Dit heb ik de week voor Pasen aan het lokale netwerkbestuur van de VVD Rijk van Nijmegen laten weten.

Ik zal volgend jaar afscheid nemen met pijn in mijn hart. De afgelopen 8 jaar ben ik als volksvertegenwoordiger actief geweest voor Nijmegen en haar inwoners. Ik heb dat ervaren als een grote eer en verantwoordelijkheid. De gesprekken met Nijmegenaren en ondernemers in onze stad hebben mij altijd zeer geïnspireerd om mij in te zetten voor een nog mooier Nijmegen. Ik hoop dat ik daar een waardevolle bijdrage aan heb mogen leveren.  

Ik ben trots op de groei die de lokale VVD heeft doorgemaakt. Er staat een enthousiast team te trappelen om Nijmegen nog liberaler te maken. Vol vertrouwen kijk ik dan ook naar de toekomst. 

Ik dank iedereen voor het vertrouwen dat zij de afgelopen jaren in mij gesteld hebben. Ook dank ik iedereen die mij geholpen heeft en mij terzijde heeft gestaan. Politieke wensen en dromen vervul je nooit alleen, dat doe je samen.

Inge van Dijk

Fractievoorzitter VVD Nijmegen

Inge

 

 

Publicatiedatum: 23 april 2021