spotlight-image

Extra budget watersportcentrum en sporthal

Extra budget watersportcentrum en sporthal

Vanavond staan twee belangrijke hamerstukken op de agenda. Het zijn hamerstukken geworden, omdat iedereen het erover eens is; dit moeten we regelen. Het eerste hamerstuk betreft rendabel krediet voor het watersportcentrum en het tweede hamerstuk betreft extra budget voor het sporthal in Hof van Holland. Voor beide plannen/projecten maken we extra geld vrij om ervoor te zorgen dat Nijmegenaren het watersportcentrum en de sporthal in Hof van Holland halverwege 2022 kunnen gebruiken voor het beoefenen van alle sporten die daar worden aangeboden. Heel goed nieuws dus voor alle sporters!

In het verleden hebben wij al vaker gevraagd om extra geld beschikbaar te stellen voor het watersportcentrum, zodat deze al eerder open kon. Destijds hielden andere partijen de hand op de knip, waardoor iedereen nu al jaren langer dan nodig aan het wachten is op dit watersportcentrum. Gelukkig ziet nu iedereen in dat ze diezelfde fout niet nog eens kunnen maken en hebben we volgend jaar een watersportcentrum op een fantastische plek in onze stad. 

De sporthal die we nu krijgen in Nijmegen Noord wordt gelukkig veel groter dan het oorspronkelijke plan was. Met het oorspronkelijke plan zouden we slechts een sportzaal gaan bouwen. Dit vonden we veel te klein, dus dienden we een motie in voor een grotere sporthal. Wij vinden namelijk dat als je iets doet, je het goed moet doen. Dit plan kon op brede steun rekenen en met de extra miljoenen die vanavond worden aangewend, kan ook deze mooie faciliteit midden 2022 open.

Dit zijn grote sprongen voorwaarts voor de Nijmeegse breedtesport en de topsport. Want je weet maar nooit welk aanstormend talent gebruik gaat maken van deze mooie faciliteiten! Wij blijven ons in ieder geval inzetten voor sport in Nijmegen!

Publicatiedatum: 22 september 2021