spotlight-image

Fractievoorzitter Bakker op VVD-lijst Eerste Kamer

Fractievoorzitter Bakker op VVD-lijst Eerste Kamer

De Nijmeegse VVD-fractievoorzitter Maarten Bakker staat op plek 17 van de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer van de VVD. De Eerste Kamer wordt in mei gekozen door de leden van Provinciale Staten. Bakker verwacht niet in direct de Eerste Kamer terecht te komen en blijft voor zijn partij in de gemeenteraad.

Mogelijk de grootste

De VVD is nu met 12 van de 75 zetels de grootste in de Eerste Kamer en de partij maakt met lijsttrekker Edith Schippers kans om weer de grootste partij te worden. Bakker: “Ik ben er hartstikke trots op de Nijmegen en de VVD-fractie hier goed gezien worden in Den Haag en ben vereerd met plek 17 op de lijst.”

Waarschijnlijk niet in fractie

Bakker verwacht niet direct in de Eerste Kamer terecht te komen. “Dat is ook nog niet mijn bedoeling. Ik heb deze plek denk ik vooral gekregen vanwege mijn kennis op gebied van natuur en hoe we omgaan met beschikbare ruimte in Nederland. Ik ga de Eerste Kamerfractie vanuit deze plek op de lijst vooral op de achtergrond adviseren hoe we de woningbouwopgave, het stikstofprobleem, natuurkwaliteit en de energietransitie goed gaan aanpakken. Daarnaast blijf ik gewoon in de gemeenteraad van Nijmegen. Ik heb er heel veel zin in.”

Publicatiedatum: 31 januari 2023