spotlight-image

Hof van Holland niet autovrij

Hof van Holland niet autovrij

Het college van Nijmegen wil in Hof van Holland een autovrij complex met 234 sociale huurwoningen bouwen. De VVD vindt dit niet rechtvaardig en niet realistisch: de gemeente bepaalt niet of je wel fo geen auto hebt en sommigen van de bewoners zullen toch een auto bezitten en die parkeren in naastgelegen wijken. Hierdoor wordt de parkeeroverlast in Nijmegen Noord groter. 

Wensdenken

Het college vindt dat de parkeerplakken niet nodig zijn, omdat "vlek 8" van Hof van Holland naast het station en nabij een fietsknooppunt ligt. De bewoners zouden daarom geen auto nodig hebben. Wat de VVD betreft is dit wensdenken: wanneer je kinderen hebt, wat ouder en minder ter been bent, grote boodschappen wil doen, een baan hebt (of krijgt) buiten de stad niet nabij een station, een hond hebt of ondernemer bent, onregelmatige werktijden als het OV niet rijdt... Dan heb je gewoon een auto nodig. Mag je dan niet in deze woningen wonen?

Daar komt nog bij dat je er rekening mee kan houden als je woning betrekt, maar er kan ook wat veranderen tijdens je leven. Moet je dan uit je als je bijvoorbeeld een nieuwe baan krijgt of een tweeling krijgt? Het gaat over 234 woningen, dus dit gaat sowieso gebeuren.

Voortrekken

Volgens de VVD moet de gemeente voor iedereen bouwen en niet een bepaalde groep mensen voortrekken. Er is ontzettende druk op de woningmarkt en van de sociale huurders heeft en gebruikt de helft een auto. Deze groep wordt nu uitgesloten van de woningen die gebouwd worden en dat is onrechtvaardig. De overheid moet er zijn voor iedereen en niet alleen voor een klein groepje niet auto-bezitters die toevallig in het straatje van de wethouder passen.

Niet realistisch

De VVD vindt het autovrije complex niet rechtvaardig en niet realistisch. Het is niet aan de overheid om te bepalen of onze inwoners wel of geen auto bezitten. De gemeente Nijmegen moet bouwen voor álle inwoners en niet voor een klein groepje. Daarnaast zullen inwoners om verschillende redenen toch een auto hebben of krijgen en dat is ook prima. Deze auto's zullen dan geparkeerd worden in omliggende wijken, waardoor daar nog meer parkeeroverlast ontstaat. De VVD vindt het prima om nabij een station een lagere parkeernorm te hanteren, maar het verbieden van auto's is een slecht idee. 

 

Publicatiedatum: 10 februari 2023