spotlight-image

Hoop op overeenkomst tussen NEC en de gemeente

Hoop op overeenkomst tussen NEC en de gemeente

Nijmeegse VVD hoopt op overeenkomst tussen NEC en de gemeente

Jaren geleden heeft de gemeente NEC financieel geholpen door het kopen van het stadion en dit vervolgens aan NEC te verhuren. Momenteel gaat het financieel beter met de club en onderhandelen NEC en gemeente Nijmegen over de verkoop van het Goffertstadion aan NEC. Beide partijen hebben een taxatie laten uitvoeren en de resultaten daarvan liggen ongeveer drie miljoen uit elkaar. Aanvullend heeft NEC de gemeente gevraagd om in te stemmen met verbouwplannen van het stadion, zodat ze een betere locatie zijn voor het hosten van evenementen en vergaderingen. Op die manier kan NEC in het vernieuwde Goffertstadion een toekomstbestendige business case voor zichzelf realiseren.

Standpunt van de Nijmegeese VVD

Het standpunt van de Nijmeegse VVD over het kopen en verbouwen van de Goffert is eenvoudig en nog steeds hetzelfde als vroeger. Verbouwingen die passen binnen het bestemmingsplan zijn voor ons altijd akkoord en NEC kan het stadion terugkopen voor een marktconforme prijs op basis van een taxatie.

De Nijmeegse VVD draagt NEC een warm hart toe en gunt ze van harte hun eigen, vernieuwde stadion. Wij hopen dan ook van harte dat NEC en gemeente Nijmegen eruit komen. Zodat Nijmegen en omstreken nog vele jaren kunnen genieten van NEC in de Goffert in de Eredivisie!

Publicatiedatum: 28 november 2023