spotlight-image

Maak een einde aan bobo-feestjes

Maak een einde aan bobo-feestjes

Het Nijmeegse stadsbestuur gaf het afgelopen jaar flink wat onnodig geld uit aan prestigeprojecten. De ene keer duurder, de andere keer minder duur. De kosten voor de "walk of the town", de lelijke groene verfstreep door Nijmegen, bedragen zo'n 15.000 euro. Maar het college (GroenLinks, D66 en SP) kocht ook museum het Valkhof. Prijskaartje inclusief verbouwing: 1.000 keer de groene streep, namelijk 15 miljoen euro!

Feestjes

In 2019 organiseerde Nijmegen voor het eerst het democratiefestival. De begroting van dit feestje, geheel betaald door de (nationale, provinciale én uiteraard Nijmeegse gemeentelijke) overheid bedroeg 1 miljoen euro. Komende jaren willen GroenLinks en D66 hier ieder jaar een ton aan blijven besteden. Maar de klap op de vuurpijl wat betreft prestigeprojecten in de afgelopen jaren was toch wel de "titel" European Green Capital. Dit ultieme prestigeproject van GroenLinks en D66 kostte bijna 4 miljoen (!) euro. Dit is nog exclusief de voorbereidingskosten, want Nijmegen won de "titel" pas na zich drie keer te hebben ingeschreven.

uitgaven Green Capital
Uitgaventabel Green Capital 2018

20 miljoen euro in vier jaar tijd gaven GroenLinks en D66 dus uit aan prestigeprojecten. Volgens de VVD is dit verspild geld voor de oudste stad van Nederland. In ons verkiezingsprogramma lees je dat de VVD een einde wil maken aan dit soort geldverspilling.

Publicatiedatum: 11 februari 2022