plaatje website 19-06 2

Overlast in de avonduren van de binnenstad verdwenen

Overlast in de avonduren van de binnenstad verdwenen

Einde racecircuit binnenstad!


Tijdens de raadsvergadering van 25 november 2020 is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met onze motie ‘Great Barrier Street’. Deze motie riep op tot het plaatsen van een road barrier, een zogeheten ‘poller’ aan het begin van de Tweede Walstraat, die van 20:00 tot 07:00 (koopavond vanaf 21:00) omhoog gaat. Dit om de overlast door auto’s die oneindig en heel hard rondjes rijden te stoppen. Na deze oproep is een uitgebreide test gestart met het afsluiten van deze straat en aangrenzende straten en is dit geheel geëvalueerd. Op basis van onze motie en de daaropvolgende test en evaluatie, wordt het geheel nu als volgt aangepast:

De Nijmeegse VVD is tevreden met dit nieuws. Fractiespecialist Dennis Walraven: ‘Het begon bij meldingen van overlast door bewoners. Ik sportte destijds zelf bij de Basic Fit aan de Tweede Walstraat, dus ik wist meteen wat ze bedoelden. Het is goed om te zien dat de gemeente onze unaniem aangenomen motie uitvoert. Dit gaat enorm helpen tegen de overlast. Enige minpuntje is dat ze de poller wel erg vroeg omhoog zetten. Daar hebben we ook niet om gevraagd. Als dit teveel invloed heeft op de bedrijfsvoering van de aanwezig ondernemers, zullen we het college oproepen de tijd aan te passen naar 20:00.’’


Vervolg

Hiermee is de kous uiteraard nog niet af. Er is nog een aantal andere straten in de binnenstad waarop men oneindig rondjes rijdt in de avonduren. Wat ons betreft is dit een goede eerste stap, waarvan er meerdere zullen volgen. Wordt vervolgd!

Publicatiedatum: 19 juni 2023