spotlight-image

Stop de anti-auto campagne

Stop de anti-auto campagne

In 2022 is het nieuwste beleid voor parkeren en parkeerplaatsen door de gemeenteraad vastgesteld. De Nijmeegse VVD was hier tegen, omdat het een slecht plan was. De wethouders van GroenLinks gaan er namelijk vanuit dat alle Nijmegenaren nalles wel op de fiets kunnen doen. Hiermee zetten ze iedereen in de kou die een auto nodig heeft voor werk, mantelzorg of bezoek aan familie en vrienden. De Nijmeegse VVD weet dat vele tienduizenden Nijmegenaren daarom een auto nodig hebben. En een parkeerplaats is daarbij het start- en eindpunt.

Te weinig parkeerplaatsen

Helaas zijn andere partijen het met ons oneens, of hebben ze zitten slapen en is het beleid toch aangenomen. Gevolg hiervan is dat het aantal parkeerplaatsen op heel veel plekken in Nijmegen minder dan 1 per adres wordt. Daar komt nog bovenop dat bij nieuwbouwprojecten het aantal parkeerplaatsen 0 per adres wordt. Dus alleen als je een eigen oprit hebt, kunt je een auto kwijt. Dit gaat grote problemen opleveren voor alle hoogbouw die nu wordt gebouwd. Als excuus zeggen de wethouders van GroenLinks dat het anders onbetaalbaar is om woningen te bouwen, of dat het OV voor iedereen een goed alternatief is. Verder zouden mensen volgens hen helemaal geen auto (willen) bezitten en in de toekomst ook niet. Totale onzin als je het de Nijmeegse VVD vraagt. Dit is gewoon alweer automobilisten pesten!

Olievlek

Ondertussen regent het klachten: mensen kunnen nergens meer een parkeerplaats vinden en daarom wordt overal op de stoep geparkeerd. De nieuwe wijken Hof van Holland en Waalfront zitten helemaal op slot en lopen over, waardoor mensen noodgedwongen moeten uitwijken naar Nijmegen West. Met als gevolg dat het daar nu ook een tekort aan parkeerplaatsen ontstaat. In de nieuw te bouwen wijk Winkelsteeg worden straks eveneens veel te weinig parkeerplaatsen aangelegd, waardoor dit probleem ook daar zal ontstaan. Het is op die manier een enorme zelfgemaakte olievlek, die steeds maar groter wordt.

Volgens Nijmeegse VVD moet het eens klaar zijn met die anti-auto campagne van links. Daarom gaan wij binnenkort in debat met de Nijmeegse politiek om hen op te roepen om samen met ons deze anti-auto campagne te stoppen.

Publicatiedatum: 8 december 2023