spotlight-image

Reactie VVD op advies informateur: Vasthouden aan links is de verkeerde keuze

Reactie VVD op advies informateur: Vasthouden aan links is de verkeerde keuze

De Nijmeegse VVD is verbaasd over het advies van de informateur. Als GroenLinks, Stadspartij, D66 en PvdA samen in een coalitie stappen, laat de grote winnaar van deze verkiezingen zich een links college inrommelen. 

VVD-fractievoorzitter Maarten Bakker: “Het zou mij verbazen als Stadspartij gaat voor een college met dé drie versmallers van de Graafseweg. Dat biedt weinig hoop voor het verkeer in Nijmegen. Ik denk ook dat deze linkse coalitie funest is voor het woon- en ondernemersklimaat. Linkse hobby’s zoals een extra nieuw poppodium naast Doornroosje zijn duur. Dat wordt weer gefinancierd door betaald parkeren en de belasting op huizen en voor ondernemers. De binnenstad houdt z’n Nimweegs hert vast”.

Bovendien kan in dit voorstel elke partij, behalve GroenLinks, gemakkelijk buitenspel gezet worden. Dat zorgt voor een instabiel stadsbestuur waarin GroenLinks iedereen in de houdgreep houdt. De VVD ziet de combinatie van GroenLinks, Stadspartij, D66 en PvdA niet zitten en ziet liever een coalitie die meer in balans is op links en rechts. Bakker: "Ik hoop dat Stadspartij het advies van deze informateur links laat liggen en zelf ook een informateur aanwijst om tot een gebalanceerdere uitkomst te komen."

Publicatiedatum: 4 april 2022