spotlight-image

Ruim baan voor Nijmeegse Taxichauffeurs

Ruim baan voor Nijmeegse Taxichauffeurs

Tijdens een recente inspraakronde op 13 maart 2024, hebben vertegenwoordigers van de taxichauffeurs in Nijmegen een dringend beroep gedaan op de gemeenteraad. Hun oproep was helder: zorg ervoor dat wij weer over de Waalkade en de Griftdijk mogen rijden! De Nijmeegse VVD steunt deze oproep en vraagt, samen met de Stadspartij, het college de problemen voor de taxi’s snel op te lossen.

Geen toegang voor taxi’s op de Waalkade en Griftdijk

Sinds enige tijd is de Waalkade afgesloten voor autoverkeer. En hoewel bussen nog wel over de Waalkade mogen rijden, is dit niet toegestaan voor taxi’s. Dit zorgt ervoor dat taxi’s in het centrum vaak moeten omrijden, wat zorgt voor onbegrip bij de klanten. Daarnaast kunnen klanten niet meer worden opgepikt op de Waalkade, ook niet als ze bijvoorbeeld slecht ter been zijn.

Eenzelfde situatie doet zich voor bij de Griftdijk waar taxi’s, dat ook deels is afgesloten voor autoverkeer en waar, anders dan voor bussen, ook geen uitzondering is gemaakt voor taxi’s. Naast dat ook hier taxi’s veel moeten omrijden, zorgt dit ervoor dat omwonenden van de Griftdijk geen gebruik meer kunnen maken van een taxi, ook niet als ze bijvoorbeeld van het ziekenhuis naar huis willen worden gebracht.

VVD Nijmegen: College, kom met een oplossing!

Geïnspireerd door de inspraak van de taxibranche, heeft de VVD Nijmegen deze kwestie op de politieke agenda gezet door samen met de Stadspartij vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Taxivervoer is een belangrijk onderdeel van de mobiliteitsmix van een stad. Daarom moet het college met oplossingen komen die ervoor zorgen dat taxi’s weer over de Waalkade en de Griftdijk kunnen. Dit kan bijvoorbeeld door het mogelijk te maken voor taxi’s om een ontheffing te krijgen om gebruik te maken van de Waalkade en de Griftdijk, zoals ze dat nu bijvoorbeeld ook krijgen voor het rijden over de busbaan bij het station of voor het oppikken van een klant in het centrum.

De problemen waar de taxichauffeurs nu tegenaan lopen, onderstreept het belang van een samenhangend mobiliteitsbeleid van de gemeente Nijmegen, dat rekening houdt met de diverse behoeften van alle stadsbewoners en bezoekers. Iets waar de Nijmeegse VVD zich dagelijks keihard voor inzet.

Publicatiedatum: 16 maart 2024