Niek Kraut
Raadslid

Niek Kraut is raadslid van de VVD Nijmegen.

 

'Hoewel ik ‘pas’ vijfentwintig jaar in Nijmegen woon (ik ben een geboren Kuukse), kom ik er al mijn hele leven. Samen met mijn vader de stad in op donderdag en dan als traktatie friet eten bij Vuurens. De stad is na al die jaren in mij gaan zitten en waar ik samen met mijn gezin woon. Juist omdat ik van deze stad houd, weet ik dat de stad te mooi is om links te laten liggen.

Nijmegen is een stad waar ik altijd over opschep bij mijn collega’s in Utrecht van de Nederlandse Zorgautoriteit. Heerlijk om er te wonen, een fijn centrum, een prachtige omgeving en een ruim aanbod aan cultuur. De gemoedelijkheid van een dorp maar alle voorzieningen van een grote stad. Na wat rondzwervingen door verschillende wijken, woon ik inmiddels met groot plezier met mijn gezin in Nijmegen-West..

Samen met de VVD in Nijmegen zet ik mij in om de stad voor iedereen leefbaar te maken. Of je nu met de fiets naar de universiteit gaat of met de auto naar je werk,  de stad moet voor iedereen bereikbaar zijn. Als liberaal wil ik voorkomen dat links in deze stad bepaalt hoe jij je leven moet leiden.

Daarnaast moet je je in Nijmegen veilig kunnen voelen. Daarom zet ik mij in op meer cameratoezicht en meer handhavers. Ook moet de verloedering van de stad worden aangepakt door afval slimmer op te halen en vervuilers aan te pakken.

Ik zie het als lid van de gemeeteraad dan ook als mijn taak om tegenover de utopische, betuttelende en vaak onbetaalbare idealen van het linkse College een goede dosis pragmatisme en realisme te zetten.

Ik ben (mede) verantwoordelijk voor de onderwerpen Veiligheid, Mobiliteit, Zorg en Welzijn, Cultuur en Duurzaamheid binnen de fractie. Mocht je hierover een keer met mij over gedachten willen wisselen of heb je goede tips, aarzel dan niet contact met me op te nemen!'

Wijkvertegenwoordiging

Altrade, Bottendaal, Galgenveld, Hengstdal, Hunnerberg, Kwakkenberg en Ooyse Schependom.