Niek Kraut
Raadslid

Niek Kraut is fractievolger van de VVD Nijmegen.

'Hoewel ik ‘pas’ twintig jaar in Nijmegen woon (ik ben een geboren Kuukse), kom ik er al mijn hele leven. Samen met mijn vader de stad in op donderdag en dan als traktatie friet eten bij Vuurens. De stad is na al die jaren in mij gaan zitten en wat ben ik dan ook trots dat ik mij als lid van de VVD-fractie voor haar mag inzetten.

Nijmegen is een stad waar ik altijd over opschep bij mijn collega’s in Utrecht. Heerlijk om er te wonen, een fijn centrum, een prachtige omgeving en een ruim aanbod aan cultuur. De gemoedelijkheid van een dorp maar alle voorzieningen van een grote stad. Na wat rondzwervingen door verschillende wijken, woon ik inmiddels met groot plezier met mijn gezin in Nijmegen-Oost.

Samen met de VVD in Nijmegen wil ik mij inzetten om de stad prettig leefbaar te houden. Of je nu op de fiets naar de universiteit gaat of met de auto naar je werk. Of je nu houdt van alternatieve punkmuziek in Doornroosje of liever een barok kamerconcert bezoekt in de Vereeniging. Of je nu een groot gezin hebt en woont in de Weezenhof, of in een appartement in de binnenstad. Nijmegen moet leefbaar zijn voor al zijn inwoners. Ik zie het als lid van de VVD dan ook als mijn taak om tegenover de utopische (en vaak onbetaalbare) idealen van het linkse College een goede dosis pragmatische en realisme te zetten.

Ik ben (mede) verantwoordelijk voor de onderwerpen Zorg en Welzijn en Duurzaamheid binnen de fractie. Mocht je hierover een keer met mij over gedachten willen wisselen of heb je goede tips, aarzel dan niet contact met me op te nemen!'

Wijkvertegenwoordiging

Altrade, Bottendaal, Galgenveld, Hengstdal, Hunnerberg, Kwakkenberg en Ooyse Schependom.