Schermafbeelding 2022-08-22 om 21.54.54

Vuilnis in de binnenstad. Het einde van het probleem is in zicht!

Schermafbeelding 2022-08-22 om 21.54.54

Nijmegen is een prachtige stad met mooie gebouwen, pleintjes en een bruisend horeca leven. Helaas is er soms weinig van al deze pracht en praal te zien. De oorzaak hiervan? Afval. Op meerdere plekken in het centrum van Nijmegen stapelt het vuilnis zich op. Dit tot overlast van bewoners en ondernemers. Bewoners geven aan dat ze bij thuiskomt “het gevoel hebben dat ze in een milieustraat wonen.”

Een ander schrijnend voorbeeld is de horeca op het Kelfkensbos. Aan de voorkant een prachtige plek met de allerleukste restaurantjes; aan de achterkant is het echt die milieustraat waar inwoners over klagen. Bij elke deur staat namelijk een stapel vuilniszakken. De oorzaak hiervan? Van de gemeente mogen ze daar geen containers neerzetten voor het restafval. Fractievolger Niek van Heuvelen heeft aan de wethouder verzocht om de ondernemers ook toegang te verlenen tot de ondergrondse containers, zodat dit probleem wordt opgelost. De wethouder heeft toegezegd dat dit geregeld gaat worden.

Verder komt de VVD met een motie om Quick Response Teams in het leven te roepen. Deze teams moeten reageren op klachten vanuit de inwoners van de binnenstad wanneer zij overlast van vuilnis ervaren. Op dit moment wordt er alleen maar iets met vuilnis gedaan wanneer dat door toezicht is geconstateerd. Dit is volgens de Nijmeegse VVD niet voldoende.

 

Wanneer de motie geschreven is zal deze toegevoegd worden aan deze pagina