spotlight-image

Breng Merleyn onder in Doornroosje

anp-317608835

Al sinds de aankoop van het pomphuisje van Vitens aan de Nieuwe Marktstraat in 2020 maakt de Nijmeegse VVD zich grote zorgen over het onderbrengen van poppodium Merleyn op die locatie. Buurtbewoners hebben geen inspraak gehad en worden ingesloten door overlastgevende activiteiten. De VVD deed samen met Stadspartij Nijmegen en GewoonNijmegen.nu bij aankoop van het pomphuisje al de oproep om met de buurt te overleggen.

Definitief besluit

Aankomende 5 april besluit de gemeenteraad van Nijmegen definitief of het pomphuisje omgetoverd wordt tot poppodium. Verbazingwekkend volgens de VVD, want de buurt is nog steeds niet goed betrokken en er zijn nog steeds erg veel zorgen over overlast. Initiatiefnemer Doornroosje heeft aangegeven "veel ervaring te hebben met publiekbegeleiding" en GroenLinkswethouder Vergunst geeft aan dat een poppodium onmisbaar is en dat het gebouw goed geisoloeerd wordt. De VVD gelooft echter niet dat jongeren die naar het poppodium gaan tot diep in de nacht sluipend zonder herrie het poppodium na een concert of dancefeest zullen verlaten.

Meerderheid

Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt deze zorgen niet te delen. GroenLinks, D66 en PvdA omarmen het poppoudium aan de Nieuwe Marktstraat. De VVD gaat tegen het voorstel stemmen en zal onder andere voorstellen doen om het poppodium onder te brengen in de huidige locatie van Doornroosje.