spotlight-image

Een pomphuisje is geen poppodium

filip-mishevski-7x4f8AHNlco-unsplash

De Nijmeegse VVD maakt zich zorgen over de komst van Poppodium Merleyn in het oude pomphuisje van Vitens aan de Nieuwe Marktstraat. Het poppodium komt op enkele meters afstand van een flat, dichtbij de slaapkamers van veel bewoners.

Het pomphuisje werd in 2020 door de gemeente gekocht met het doel hier het poppodium te realiseren. Dit gebeurde zonder met de buurt te overleggen. De VVD maakte zich hard voor inspraak van de buurt. Raadslid Maarten Bakker deed een oproep om eerst met de buurt om tafel te gaan en dan pas te beslissen over de aankoop.

Tekst gaat verder onder de video.

De VVD vreest voor veel geluids- en parkeeroverlast als op de locatie van het pomphuisje een poppodium komt: de straten zijn smal en er kan nauwelijks geparkeerd worden. Bovendien ligt het huisje in een kuil, met aan de ene kant het spoor en aan de andere kant flats. De angst bestaat dat dit een enorme klankkast wordt, die vooral 's nachts veel overlast zal geven. Bovendien kent de Nieuwe Marktstraat al overlast die samenhangt met de tippelzone.

Bakker deed in de raad een oproep om het welzijn van de buurt te beschermen en om de bewoners van de flats te laten participeren vóór de aankoop. Zo kon worden voorkomen dat bewoners straks voor een voldongen feit komen te staan. De oproep werd door D66, GroenLinks, PvdA en SP verworpen.

De ingediende (verworpen) motie kun je onderaan de pagina downloaden.

motie merleyn