Afbeelding horeca ondernemers Vierdaagsefeesten

Oneerlijke concurrentie in Nijmegen voor de horeca tijdens de Vierdaagsefeesten

Afbeelding horeca ondernemers Vierdaagsefeesten

De Nijmeegse VVD vindt dat drankverkoop door supermarkten tijdens Vierdaagsefeesten in Nijmegen oneerlijke concurrentie is.

Daarom heeft de VVD (samen met GewoonNijmegen.nu) het college opgeroepen hier wat aan te doen en deze vorm van oneerlijke concurrentie te stoppen.

 

Nijmegen viert op dit moment weer een uitbundig Vierdaagsefeest. In onze prachtige stad is het goed vertoeven en de Nijmeegse VVD is super trots op wat alle organisatoren, de gemeente, de ondernemers en hun medewerkers, de schoonmaakploegen en onze handhavers, politie en Nijmegenaren als gastvrije bewoners gezamenlijk voor elkaar hebben gekregen en krijgen.
Ook is er met de succesvolle actie dat er betaald moet worden voor de eerste plastic beker een goede stap voorwaarts gemaakt in het kader van een duurzame en schone stad.

De afgelopen dagen lazen we op social media en in de krant dat het voor horeca ondernemers steekt dat er op grote schaal alcoholhoudende dranken en frisdranken kunnen worden ingekocht bij de supermarkten. Supermarkten maken hier zelfs schappen met dagelijkse boodschappen voor leeg. Vervolgens wordt deze drank veelvuldig mee de stad in genomen.
Dit drukt de omzet van onze horeca, terwijl zij wel de investeringen doen voor de organisatie van de feesten.

Actie nodig!
Natuurlijk kunnen bezoekers zelf hun verantwoordelijkheid nemen en dit niet doen. Daarnaast zien we in andere steden bij grote evenementen dat de verkoop in supermarkten aan banden wordt gelegd met een maximaal aantal blikjes dat per persoon mag worden gekocht of dat het meedragen van alcoholhoudende en/of blikjes of flesjes fris wordt gelimiteerd. Tijdens de afgelopen Koningsdag heeft de gemeente Amsterdam dit gedaan. Een andere oplossing kan zijn dat ook andere verkopers van drank meebetalen aan de organisatie, net als dat de Nijmeegse horeca ondernemers doen.

De Nijmeegse VVD heeft dus (samen met GN) opgeroepen tot actie vanuit het college.

Klik op de link hieronder om te zien welke vragen wij aan het college hebben gesteld:

Art. 39 vragen drankverkoop supermarkten tijdens Vierdaagsefeesten