spotlight-image

Stop oneerlijke drankconcurrentie horeca Vierdaagse

fabio-alves-NjNTGtrgxJw-unsplash

Tijdens de Vierdaagse heeft de Nijmeegse VVD aandacht gevraagd voor de oneerlijke concurrentie voor horeca ondernemers in de binnenstad. Horecaondernemers betalen die week hoge extra belasting om alle activiteiten in de binnenstad gratis voor iedereen mogelijk en toegankelijk te maken. Dat geld moeten ondernemers natuurlijk terug verdienen.

Dat terugverdienen komt onder druk door de enorme drankverkoop van supermarkten en andere (tijdelijke) verkooppunten. Er zijn zelfs supermarkten die deze week hun hele indeleing omgooien om zoveel mogelijk drank te kunnen aanbieden en nauwelijks nog de dagelijkse boodschappen verkopen. Supermarkten maken hiermee flink extra winst en concureren op deze manier met de horeca, terwijl ze niet de extra belasting betalen om de activiteiten mogelijk te maken die geen precario hoeven te betalen. De VVD vindt dit oneerlijk en vindt, samen met veel ondernemers in de stad, dat dit niet de bedoeling kan zijn.

De VVD heeft vragen gesteld en daar is inmiddels antwoord op gekomen. Je vindt deze onderaan de pagina. Het college geeft aan dat er juridisch niets aan gedaan kan worden, maar dat wel wel het gesprek gaat worden gevoerd. De Nijmeegse VVD neemt hier geen genoegen mee en vindt dat het probleem van de oneerlijke concurrentie hoe dan ook moet worden opgelost. Ruim voor de volgende vierdaagsefeesten.