spotlight-image

Staat de Pompekliniek in Nijmegen met 3-0 achter?

ontsnapping-pompe-kliniek-nijmegen-vvd

Op dinsdagavond 21 juni 2022 ontsnapte er twee tbs’ers uit de Nijmeegese Pompekliniek. Deze ontsnapping zorgt voor een gevoel van onveiligheid bij onze inwoners en bij direct omwonenden.

Dit is niet de eerste keer dat er uit de kliniek tbs’ers ontsnappen. In 2017 en 2019 ontsnapten er eveneens tbs’ers. Naar aanleiding van de ontsnapping in 2019 kondigde de kliniek extra maatregelen aan. Een van de maatregelen was het plaatsen van een tweede hek. Tot op de dag van vandaag is dit hek nog niet afgebouwd. Sterker nog: Op de plek waar het tweede hek nog niet af is, zijn de twee tbs’ers ontsnapt.

De Nijmeegse VVD vindt dat iedereen in Nijmegen veilig moet kunnen wonen en verblijven.

De VVD wil daarom van het stadsbestuur weten of zij het met de VVD eens is dat de Pompekliniek sneller werk had moeten maken van de extra aangekondigde maatregelen om de ontsnapping van 21 juni jl. te voorkomen. Bovendien wil de VVD weten waarom de direct omwonenden van de kliniek, naar onze mening veel te laat zijn geïnformeerd door de kliniek over de ontsnapping van twee tbs’ers. En tot slot welke maatregelen het stadsbestuur neemt om de veiligheid van de direct omwonenden van niet alleen de Pompekliniek te garanderen, maar bijvoorbeeld ook die van de jeugdgevangenis de Hunnerberg.

Meer weten over dit onderwerp of reageren? Neem dan contact op met Thijs Spaargaren.