spotlight-image

Links beleid vergroot parkeerproblemen Galgenveld

anne-nygard-FwRTLAjTeE0-unsplash

Het college van GroenLinks, D66 en SP koos vorig jaar voor een nieuw parkeerbeleid. Daarbij werd de stelregel lagere parkeernormen. Dat betekent niets anders dan minder parkeerplekken per woning. De VVD was tegen deze parkeernota: wij vinden dat Nijmegenaren en hun bezoek altijd in hun eigen straat bij hun huis moeten kunnen parkeren.

In de parkeerregels staat onder andere dat het toepassen van lagere parkeernormen, al dan niet in combinatie met het aanbieden van alternatieven voor de eigen auto, betekent dat er bij nieuwbouw minder parkeerplaatsen worden gerealiseerd”.

De VVD ziet dat Galgenveld, met de herontwikkeling van Piushove, nu de eerste wijk is die last gaat krijgen van de parkeerregels. Raadslid Maarten Bakker: “Ja, hier kon je op wachten. Het is op papier leuk, minder parkeerplaatsen. Maar in de praktijk krijg je gewoon parkeerchaos. Bij de eerste nieuwe woningen zie je al dat het anti-autobeleid van GroenLinks en D66 niet gaat werken. We moeten er juist voor zorgen dat een ontwikkelaar als hij woningen bouwt óók verplicht wordt voldoende parkeergelegenheid te bouwen. Ons uitgangspunt is voldoende gratis parkeerruimte voor bewoners in wijken. Daar hebben we ook een plan voor klaarliggen.”

Het is een hard gelag voor de bewoners van Galgenveld. Als het beleid niet alsnog aangepast wordt, zullen vele wijken volgen. “Wij gaan ons natuurlijk volop inzetten om de parkeerproblematiek te blijven bestrijden” aldus Bakker. “Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald”.